Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2024. április 18. 15:23 - P0rcelány

Thaiföldi beszámoló 1. Bangkok

Mikor eldöntöttük, hogy célba vesszük Thaiföldet, hónapokon át terveztük az utazást. Szedegettük össze, mi érdekel minket, mit ajánlanak, mik a kihagyhatatlan látványosságok, mik az igazi rejtett kincsek, amiket más utazók osztottak meg a nagyvilággal. Aztán összeállítottuk a saját listánkat, hogy mi az, amit bele tudunk zsúfolni 11 napba. Ráadásul Bangkokra 3 és fél napunk volt. Életem legjobb 3 és fél napja. :) 

38 fokba, 90%-os páratartalomba érkeztünk meg 18 óra utazás után. Gyorsan lecsaptuk a cuccainkat a szálláson, átöltöztünk, és azonnal nekivágtunk a városnak. 

Első napra akklimatizálódó programot terveztem. Egy nagyobb séta végállomásaként az egyik plázában kialakított akváriumba látogattunk el, a Sealife Bangkokba, ahol üvegaljú csónakkal lehet körbe menni a cápákkal, rájákkal teli medencében.
Felfedeztük az első 7-Eleven boltunkat, amire már nagyon kíváncsiak voltunk, és nem csalódtunk. Minden fillérekbe kerül, és hatalmas a választék. Rengeteg szendvics és sütemény közül lehet választani, amit ott megsütnek-elkészítenek fél pillanat alatt. Isteni jégkrémek, smoothie-k közül lehet válogatni a hőségben. 

Az első TukTuk élmény meghatározta az egész utazásunkat. Onnantól fogva nem voltunk hajlandóak más járművel utazni a város különböző pontjai között. Mint mindenhol és mindenre, erre is érdemes alkudni. Egy itthoni taxizásból 3-4 tuktuk élményt vehetsz, ráadásul érzed, hogy része vagy a városnak, ott vagy a sűrűjében. Például egy ilyen tuktukos utazás közben kaptam a húsvéti locsolásomat is idén!

Megnéztük a templomokat, szentélyeket, valamint a királyi palotát, amik úgymond kötelező látványosságok. Jártunk az úszó piacnál. Az úszó piac részéről lemaradtunk, de végig sétáltunk rajta, hiszen önmagában is Bangkok egyik leghangulatosabb része, az isteni finom ebédről nem is beszélve!
nagy arany Buddha szobrot több irányból is megcsodáltuk, aztán rákerestünk, hogy a fotósok milyen spotról szokták megörökíteni, és elzarándokoltunk oda.
Életem legszebb naplementéjét egy sky bar 38. emeletéről néztük végig. Rengeteg ilyen hely van, mi egy csöndesebbet választottunk, de aki a város fölött bulizva szeretné végig nézni, arra is van lehetősége, hiszen szinte az összes felhőkarcoló tetején akad ilyen bár.
A legjobb viszont messze az volt, amikor egyszerűen elbóklásztunk a kis utcák labirintusában. A thai emberek borzasztó kedvesek és szociálisak. Napközben kevesebbet látni őket, de délután mind kinyitják a lakrészük alsó részében lévő garázsukat, ahol kis nappalit rendeznek be maguknak többnyire. Kitolják a kis kocsijukat, és nekiállnak sütni-főzni. Ott ülnek kint, beszélgetnek, esznek, és úgy alkotnak közösséget, ahogy azt még soha sehol nem láttam. 

Eljutottunk az Asiatique-be, ahova utána mindenképp időt kellett szorítanunk, hogy visszamehessünk. Olyan, mint egy szabadtéri pláza, tele milliónyi bolttal, hangulatos dekorelemekkel, körhintával, látványkonyhákkal, valamint a folyó partján áll egy hatalmas vitorláshajó, számtalan bár. Itt rajzoltattunk magukról karikatúrát, és életünk legerősebb koktélját is itt fogyasztottuk el, valamint megismerkedtünk a thai-ok nemzeti desszertjével, a mango sticky rice-szal is, ami eszméletlenül finom! 

Lett egy törzshelyünk is, nem messze az óváros szívében, a híres Khao San Road-i árusokkal, utcai kajáldákkal, őrült bulikkal teli forgatagtól 10 perc sétára lévő autentikus szállásunktól, ahova azóta is visszavágyunk.
Tényleg fontos nem csak a látványosságokra koncentrálni, hanem megélni az ottani életérzést, kicsit eltévedni, eggyé válni a várossal, felvenni a lendületét, és akkor örökre megváltoztatja az ember életét. Mi biztosan visszatérünk még!

komment
2024. április 10. 11:20 - P0rcelány

Borzalmas volt hazaérni. Tudtam, hogy valami nagyon vár rám ázsiában, és ha egyszer eljutok oda, az sorsfordító lesz. És bennem valami tényleg nagyon megváltozott. Egyszerűen oda hív engem valami. M is már arról álmodozik, hogy odaköltözünk, vagy legalább a közelébe. Na, majd mesélek, de még próbálunk kimászni a hazaérkezés utáni depresszióból. 

komment
2024. március 26. 14:15 - P0rcelány

Az álmok valóra válnak

Csütörtök reggel végre indulunk Bangkokba. Pár napot töltünk ott, aztán irány Phuket bulizós oldalára, majd az utolsó pár napra átmegyünk a nyugodt, chillezős oldalra. Megvan a program, csináltam napokra szóló beosztást. Annyi mindent terveztünk, de a világ összes ideje nem lenne elég arra, hogy mindent lássunk, és megéljünk, amit szeretnénk, de iszonyat jó terveket kovácsoltunk :) ♥

komment
2024. március 08. 10:44 - P0rcelány

Nőnap. Ezt lehet így is? :O

Aszta! Reggel Kölyökkel együtt megálltak előttem növényekkel és cukiságokkal megpakolva, hogy boldog nőnapot kívánjanak. Hallottam ilyesmiről legendákat, de nem gondoltam, hogy valóban létezik ez a jelenség. 
Update: És még a munkahelyemre is küldött egy doboz tulipánt! :O 
Eddig minden pasim mellett magamnak kellett megvennem a virágom, hogy ne érezzem magam olyan nyomorultul. 
Ő meg mindig elkényeztet, akkor is, ha a hülye szomszédok miatt rossz vibe-ban vagyunk. ♥
És mivel hétvégén csak kettesben leszünk, készült a mozimaratonunkra is!

image_50771969.JPG image_67180545.JPG
img_4671.jpeg

komment
2024. március 06. 21:43 - P0rcelány

Miközben rég aludnom kéne, de az insta túl elképesztő programot dobál Phuketre, és rohanok az emberhez, hogy vegyen jegyet: 
"Jó, de rajzolhatok egy kukit a belső combodra?"
Átlag szerda esték :'D

komment
2024. február 26. 06:57 - P0rcelány

Holnap van a szülinapja, annyira izguloook! Főleg, mert több ponton zuhant kútba, amit terveztem, így egy teljes újratervezést kellett tolnom, de igyekszem kihozni a legtöbbet a helyzetből, még így is, hogy kissé betegen vágunk neki! 
Pedig poén, hogy idén egy napon van a névnapom a szülinapjával, olyan romi :D 💜

komment
2024. február 12. 21:01 - P0rcelány

Gyűrű

Claddagh gyűrű. A kéz a barátságot jelképezi, a korona a hűséget, a szív pedig a szerelmet. 
Fekete, gyönyörű opálkővel. Belefacsarodik a szívem, annyira gyönyörű! 
img_3787.jpeg

komment
2024. február 07. 09:02 - P0rcelány

Helyzetjelentés

Megjött a ruhám, ami csodálatos! *.*
Én meg tolom a spártai edzést és diétát, hogy én is csodálatos legyek benne!

A szervezéssel marha jól haladunk, 1-2 pont van már csak a listánkon. A helyszín a legmenőbb evör!
A mi esküvőnk lesz ott az első, úgyhogy történelmet is írunk!
Már a nászút is le van foglalva. Igazán világlátottan zárjuk a 2024-es évet. Valencia, Thaiföld, Törökország, Görögország. És vele annyira jó utazni. Nincs vergődés, hiszti, csak a móka! ♥

A gyűrűm hétfőn érkezik. Nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen egyedi dolgot álmodott meg nekem az emberem, bár egészen hozzám nőtt a spontán kézkérős bugyutka gyűrű is! 

komment
2024. január 23. 20:21 - P0rcelány

K lesz a tanúm az esküvőn.💜 Ő a legjobb dolog, amit a munkahelyem adott nekem. Nem csak a főnököm, de jó barátom, és a legnagyobb drukkerem. Végig kísérte az egész kapcsolatunkat, és az első másodperctől tudta és mondta, hogy M lesz, aki mellett megtaláltam a helyem. 

komment
süti beállítások módosítása